keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Tavoitteita ja itsensä palkitsemista

Minun piti jo blogin aloitusviikolla kirjoitella omista tavoitteista, mutta se on vaan siirtynyt ja siirtynyt. Nyt ajattelin vihdoin tehdä korjauksen asiaan.

Laitoin jossain vaiheessa muutamia tavoitteita blogini sivupalkkiin ylös. Nämä tavoitteet liittyvät lähinnä painoon, mutta on minulla muitakin tavoitteita. Vaatteisiin liittyviä tavoitteita minulla on paljonkin, sillä kaapissani on monet housut ja farkut, jotka eivät tällä hetkellä vaan mahdu jalkaan.

No, mihin sitten pyrin? Mikä on tämän matkani määränpää? Numeroissa tavoitteeni 80-85 kg, vaatekoko 40-42 ja BMI 25. Näillä luvuilla tiedän olevani painooni tyytyväinen, koska olen muutaman kerran elämäni aikana onnistunut tämän verran painamaan ja näiltä ajoilta on myös niitä vaatteita.

Liikunnallisia tavoitteita en ole vielä kovasti miettinyt, koska suurin haasteeni on saada liikunta pysyväksi tavaksi omaan elämään muutenkin. Haaveena on nauttia UKK-instituutin asettamasta liikuntapiirakasta sen kummempia pohtimatta. Juoksuharrastuksen uudelleen aloittamisesta mainitsin viime kertaisessa postauksessa. Tähän tulee myös liittymään omat tavoitteensa, kunhan ehdin antamaan aikaa ja pohdintaa tälle harrastukselle.

Miten sitä sitten palkitsisi itseään, kun saavuttaa välietappeja? Ensimmäinen välietappini on alle 100 kg painolukema. Tavoite ei ole enää edes kovin kaukana, jee! Tämän etapin saavuttamisesta ajattelin palkita itseni manikyyrillä. En ole koskaan käynyt manikyyrissä ja pitkään on kuitenkin tehnyt mieli kokeilla sellaista hemmottelua. Saan vielä hoidon alennusten kera opiskelupaikkani hoitolasta. Tämän jälkeen seuraava etappini on 5% painonpudotus lähtöpainosta, jota ajattelin juhlistaa uudella yleellisellä kosmetiikkatuotteella esim. kynsilakalla tai huulipunalla.

Viikonloppuna ajattelin ottaa uudet kuvat itsestäni tavoittevaatteet päällä. Näänpähän onko yhtään muutosta tullut. Samoin mitat ajattelin päivittää pitkästä aikaa.

Kuva täältä.

4 kommenttia:

  1. Ihana matkamuisto-lista sinulla mietittynä! Itsensä palkitseminen on kyllä tärkeää tällä pitkällä matkalla. Välitavoitteiden vuoksi matkanteko ei tunnu liian mahdottomalta. Lisämotivaatiota se tuo, samoin kuin nuo palkinnot! Saapahan myös hyvän syyn hieman tuhlata :) Kuten minäkin tällä viikolla ensimmäisen palkinnon hankittuani.

    Tavoitepainosi ja -vaatekokosi kuulostaa realistiselta ja sanoisinko terveeltä. On tärkeää, että tavoittelee sellaista painoa ja olotilaa, joka on mahdollista säilyttää! Ainakin itse olen näin omalla kohdallani järkeillyt.

    Ja tuohon juoksuasiaan sen verran, että jollain tapaa se kutkuttaa minunkin takaraivossani. Tänään jopa uimasta tullessani haaveilin, että kesällä jo uskaltaisin kokeilla juoksemista. Ihan vaan minipienen matkan, mutta kuitenkin.

    Aurinkoa ja iloa loppuviikkoon!

    VastaaPoista
  2. Kiitos ja mukavaa kuulla, että tavoitteeni ovat ihan realistiset :) Joskus oma kehonkuva voi vääristyä ja ajattelin juurikin sitä, että on parempi tavoitella sellaista, jonka pystyy säilyttämään. Missä tuntee olonsa mukavaksi, ehkä jopa ihanaksi ;)

    En voisi ikinä kuvitella mahtuvani alle koon 40 vaatteisiin. Eipä minusta varmaankaan olisi siinä vaiheessa enää jäljellä kuin varjo :D Muotoja pitää olla!

    Juoksu on kiva harrastus. Se ei vaadi paljoa rahaa ja sitä voi harrastaa milloin vain ja melkein missä säässä tahansa ja missä tahansa. Kaikkein parasta on se hyvä olo, jonka juoksulenkki tuo tullessaan ja kyllä siinä kuntokin nousee kohisten. Suosittelen!

    Aurinkoa ja iloa myös sinun loppuviikkoosi!

    VastaaPoista
  3. Tavoitteet kannattaakin laittaa sellaisiksi että ne voi realistisesti tavoittaa.
    Muotoja pitää minustakin naisella olla, ei kaikkien tarvitse olla langanlaihoja, se on ominta itseään mikä kuuluu todelliseen persoonaan, olkoonkin sitten vaikka vähän suurempi vaatekoko.
    Hups, huomaan että minun vaatekokoni on tainnut suureta, primitiivistä suklaan ahmintaa....oi oi.
    Hyvää alkavaa huhtikuuta!

    VastaaPoista
  4. Juurin niin Nelli! Kyllä se sisin on se millä loppujen lopuksi on vain merkitystä. Tärkeintä on, että itse rakastaa itseään :)

    Mukavaa huhtikuuta sinulle myös!

    VastaaPoista