lauantai 19. helmikuuta 2011

Maistuisiko liikuntapiirakka?

Liikunta-asiaa olen miettinyt lähiaikoina. Minulla on vaikea suhde liikuntaan. En ole koskaan varsinaisesti harrastanut liikuntaa. Lapsena liikkuminen tapahtui ulkona kavereiden kanssa pihaleikkien muodossa. Murrosiässä liikkuminen oli pyörällä ja jalan kulkemista paikasta A paikkaan B. Lukioikäisenä heräsin terveystiedon tunnilla opettajan paasaamiseen lihas- ja yleiskunnon tärkeydestä myöhemmin elämässä. Tällöin aloitin muutamien jumppaliikkeiden teon kotona. Niitä harrastain joka toinen ilta ja pikkuhiljaa liikkeitä tuli lisää, niin että lopuksi kotijumppani kesti tunnin. Jumppaan ja kuntosalille olen uskaltautunut ensimmäisen kerran opiskeluaikoina kaverin kannustuksella.

Pidän kyllä liikunnasta, mutta ongelmani on se, että liikkumisessa tahtoo tulla liian pitkiä taukoja milloin mistäkin syystä. Yhtenä syynä olen nyt miettinyt tavoitteiden puuttumista liikunnan suhteen. Jumpassa käynnillä ei ole aikaisemmin ollut muuta merkitystä kuin toimia painonhallinnan tukena ja kunnon nostattamisena. Täytyy kehitellä paljon konkreettisempia tavoitteita, jotta saan liikunnasta kiinni pitemmäksi aikaa.

Tavoitteita miettiessä minulle tuli mieleen UKK-instituutin liikuntapiirakka, joka määrittelee jokaisen Maija Meikäläisen viikottaisen liikunnan tarpeen. Olenkin päättänyt tästä tervehdyttyäni ottaa tavoitteeksi täyttää liikuntapiirakan omalla kohdallani. Tämä tarkoittaa huimaa lisäystä hyötyliikunnassa. Ajattelin, että voisin alkaa kulkemaan kouluun kävellen (matka n. 4 km) ja panostaa koiran kanssa tunnin lenkkeihin enemmän.

Lisäksi liityin suosiota saaneeseen HeiaHeia-sivustolle. Siellä voi itse asettaa haluamansa liikuntatavoitteet ja pitää päiväkirjaa liikkumisesta. Sivusto piirtää jos jonkinnäköistä kaavioita ja diagrammeja liikkumisesta ja myös painonmuutoksesta, jota sivustolla pystyy myös seuraamaan. Olen kirjautunut Tiitulan nimellä palveluun, joten minut voi halutessaan lisätä kaveriksi, jos haluaa :)

Kuva UKK:n sivuilta.


Tsempataan yhdessä toisemme kohti parempaa kuntoa ja hyvää oloa!

2 kommenttia:

  1. Voi liikuntapiirakka sentäs :) Tuossa on ideaa. Harkintaan laitan, ehdottomasti.

    Hyötyliikunta on kyllä tärkeää. Onneksi kevät ja kesä on tulossa. Silloin ulkona liikkuminen lisääntyy luonnollisesti, kun ei tartte palella.

    Toivutaan ensin. Sitten käydään liikuntapiirakan kimppuun :)

    VastaaPoista
  2. Mieluusti jaan tätä liikuntapiirakkareseptiä ;D Ensimmäinen tavoite itselläni ainakin alkuun tehdä lupaus itselle, että pysyy tavoitteessa ja nimenomaan saan lisättyä arki-/hyötyliikuntaa.

    Pakkanen ja flunssa saisivat kyllä jo hellittää. Olisi mukavampaa nauttia näistä ihanista alkukevään päivistä ulkona.

    Toipumisia sinullekin ensi viikkoon!

    VastaaPoista