torstai 17. maaliskuuta 2011

Herkullinen haaste

Olen tässä lupaillut heittää uutta haastetta ilmoille ja nyt on ajatus viikon aikana kypsynyt mielessä. Haasteeni on pidättäytyä karkkipäivässä. Jokainen valitsee itselleen viikosta sopivimman päivän tähän tarkoitukseen. Itselleni tämä päivä on lauantai. Valittua päiväänsä ei voi kesken haasteen vaihtaa eli jos on vieraita tulossa esim. arkena voi yrittää keksiä tarjota jotain muuta kuin leivoksia. Karkkipäivän voi myös halutessaan jättää käyttämättä ja herkkuja voi syödä vähemmänkin, mutta nämä eivät mene minnekään säästöön.

Karkkipäivänä on lupa syödä pieni pussillinen omia lempikarkkejaan, kaksi annosta jäätelöä (yht. 4 dl tai kaksi puikkoa/tuuttia), pari palaa kakkua tai pullaa ym. ym. Mutta pizzaa, hampurilaisia, kebabia tai Subwayn patonkia on lupa nauttia vain kerran kuussa. Tämä haaste kestäisi siis kuukauden alkaen ensi viikon maanantaista. Miltäs kuulostaa ja onko halukkaita haasteeseen liittyjiä?

"Sääntöjä" voidaan vielä muokkailla. Hyviä ehdotuksia otetaan aina vastaan.Tarkoituksena on asettaa vanha kunnon ja hyväksi havaittu karkkipäivä kunniaan. Haaste nimi tulkoon myös siitä eli Karkkipäivä kunniaan -haaste.

5 kommenttia:

  1. Periaatteessa aika hyvä idea, varsinkin tuo rajoittamisosuus, sillä mulla ainakin meinaa mennä herkkupäivät ihan äly övereiksi.
    Mun pitäis vähän miettiä noita herkkuja kun en nyt enää syö karkkia, enkä jäätelöä.... no mietin ja kerron sitten "omat herkkuni", mutta mukana oon!

    VastaaPoista
  2. Ehdottomasti mukana :)

    Jäin sitä miettimään, että voisiko se "karkkipäivä" olla vain yksinkertaisesti kerran viikossa. Eli päivän ei tarvitsisi olla sama joka viikolla. Kummassakin on puolensa, joten en ole nyt ihan varma, ehdotanko tätä "sääntömuutosta" vai en :)

    Tuo on tärkeää, ettei herkkuja voi kerätä säästöön! Samoin kuin se, ettei se herkku voi olla esim. hampurilaisateria, sillä siitä ei kyllä laihduttajalle hyvä seuraa, jos joka viikko sellaisen napaansa vetää.

    Kannatan tuota, että kerran kuussa saa syödä roskaruokaa. Tästä tosin saattaa joku meille ärähtää. Mutta tunnustetaan siitäkin huolimatta heikkoutemme ja tehdään säännöt meille sopiviksi :D Hih.

    Eli neljä karkkipäivää (ehdottomasi "annoskoko" hyvä) ja yksi suolainen herkku kuukaudessa tuntuu kohtuulliselta!

    VastaaPoista
  3. iive: Kivaa, että lähdet mukaan ja tottakai jokainen saa määritellä omat herkkunsa :) Luettelin vaan tuohon jotain omiani, mutta siis sovellettavissa ehdottomasti! Mulla myös menee todella helposti överiksi herkkupäivät, joten rajoittaminen on omalla kohdalla ihan aiheellista ;) Jospa tästä oppisikin jotain...

    Kaneli: Minun puolesta sopii, että karkkipäivää ei tarvitse sitoa tiettyyn päivään :) Nyt kun ajattelen, niin onhan se helpompaa, jos on esim. epäsäännölliset työajat. Itse pitäydyn samassa päivässä. Muuten tulee lipsumisia ;)

    Ehdottomasti suodaan yksi iso herkku kerran kuussa! Ei tämä saa liian vakavaa olla ;D

    VastaaPoista
  4. Mukaan lähden minäkin ja tuo Kanelin ehdottama eri karkkipäivä/makeapäivä eri viikkoina passaisi mulle hyvin. Eikä säästöjä. Töissä olenkin jo jättänyt pullan ja leivän pois.
    Elikkäs tulevan viikon maanantainako alkaa?

    Mun blogin nimi on muuttunut, on nykyään Nellin blogi!

    VastaaPoista
  5. Nelli: Kiva, että saadaan porukkaa lisää mukaan :) Kyllä, tulevan viikon maanantaina eli 21. päivä haaste alkaa ja loppuu 17.4. sunnuntaina.

    VastaaPoista