tiistai 25. tammikuuta 2011

3. viikko

Se olisi jälleen kerran viikkokatsauksen aika. Kolmas viikko ohitse ja puntarilla oli miinusta. Jee! Kaikista epäilyistä huolimatta. Tosin miinusta oli hyvin hyvin vähän, mutta kuitenkin.

Laihdutus ja painonhallinta: Sujui viime viikolla hyvin. Tosin paremminkin olisi voinut mennä, jotta miinustakin olisi tullut toivotulla tavalla. Nyt eivät laihdutusajatukset ole tuntuneet kamalalta pakkopullalta. Motivaatio on löytynyt! Syömisten kanssa pitää edelleen olla tarkempi. 8

Ravinto: Viime viikolla onnistuin unhotamaan kerran eväät kotiin. Pelkäsin, että siitä seuraa paha ahmimisketjureaktio, mutta onneksi pahimmilta vältyttiin. Herkuteltuakin on jälleen tullut. Tosin vain kahtena päivänä. Mutta perjantaina tuli kyllä liikaa syötyä viinin kanssa suolakeksejä ja juustoa... Lisäksi herkuttelin yhtenä päivänä jäätelöllä. Herkutteluun siis tulee ehdottomasti kiinnittää huomiota, ettei karkaa käsistä. 7

Liikkuminen: No niin! Jumppakortti on takataskussa (tai pikemminkin lompakossa) ja tänään olisi tarkoitus lähteä jumppaan siskon kanssa. Viime viikolla kävin kahteen otteeseen pitkällä kävelylenkillä ja kyllä virkisti. Tähän osa-alueeseen toivon tulevan tämän viikon aikana kohennusta. 7

Fiilis: Mieliala ja motivaatio ovat kohentuneet koko ajan viime viikon aikana. Tosin pieni morkkis oli perjantain herkuttelujen jälkeen. Laihdu pysyvästi -kirjaan tutustuminen on antanut lisämotivaatiota käytännön vinkkien ja faktojen muodossa unohtamatta tietenkään kanssasiskojen tsemppausta. Vielä kun saa kunnon tsemppivaihteen päälle! 8

Viikon kokonaisarvosanassa ei tullut nousua tällä kertaa eli tulos sama 7,5. Syömisessä voin yhä parantaa vähentämällä herkkuja ja muutenkin tuntuu välillä, että joinakin päivinä tulee aterioiden välillä naposteltua liikaa. Liikunta on se suurin parannuksen kohde ja tällä viikolla minulla on haaveissa käydä ainakin kahdessa jumpassa. Toivon mielialan ja motivaation pysyvän samalla tasolla.

4 kommenttia:

  1. Hyvä Tiitula!

    Kuten olemme jo tänään todenneet, pienikin miinus on parempi kuin painon plussaus. Miksi sitä vain on niin malttamaton ja vähättelee tuloksia!? Kuitenkin jo pieni muutos, oli se sitten ruokavalioon tai liikkumiseen liittyvä, on askel eteenpäin, askel oikeaan suuntaan.

    Merkittävää on ajatusten tasolla tapahtuva "työ". Eiköhän se ole pohja kaikelle.

    Tsemppiä ja mukavia jumppahetkiä!

    VastaaPoista
  2. Ihmeen malttamaton sitä tosiaan osaa olla. Siksi yritän iloita näistä hyvin pienistäkin miinusviikoista :) Onhan tuo tämän viikon tulos kyllä alle tavoitteen (0,5 kg/vko), mutta tulosta kuitenkin.

    Olen itsekin vihdoin ja viimein havahtunut, miten paljon OIKEASTI ajatuksilla on vaikutusta painonhallinnan kannalta. Täytyy vaan jatkaa ajatusten työstämistä, jotta pysyy oikealla polulla ;)

    VastaaPoista
  3. Miten meni jumppa? :) Voimia viikkoosi!

    VastaaPoista
  4. Hyvin sujui ja hieno fiilis jäi jälkikäteen :) Eilen kävin taas ja huomenna myös tarkoitus mennä. Kyllä se tästä toivottavasti lähtee :) Vesijumppaa en tosin vielä käynyt kokeilemassa, mutta otin jo selvää, missä sellaiseen pääsisi osallistumaan.

    Voimia ja tsemppiä myös sinun viikkoosi Vyölaukku!

    VastaaPoista