tiistai 1. helmikuuta 2011

4. viikko

Viime viikko meni vuorotyön pyörteissä ja sen aiheuttamassa väsymyksestä. Näistä johtuen blogipäivitys, kommentointi ja viikkokatsaus ovat venähtäneet. Toivottavasti aikaa on paremmin tällä viikolla ja väsymyskin väistyisi.

Laihdutus ja painonhallinta: Olin melkein sataprosenttisen varma, että viime viikosta paino on tippunut ja olihan se! Tosin odotin tuloksen olevan suurempi, koska koen viime viikon kokonaisuudessaan menneen todella hyvin laihdutuksen kannalta. Motivaation on ollut huipussaan! Arvosana 9.

Ravinto: Olen viime viikkoon ruokailujenkin suhteen todella tyytyväinen. En ole piiiitkään aikaan syönyt niin terveellisesti ja selvinnyt niin vähillä herkuilla. Yhtenä iltana söin palan kuningatarjäätelöä ja töissä kotitekoisen pikkupullan mustikkahillosilmällä. Leipää tuli syötyä viime viikolla max 3 viipaletta/päivä, sokeri on jäänyt pois kahvista ja juusto keventynyt (käyttökin vähentynyt leivän vähentämisen myötä). Arvosana 9.

Liikkuminen: Viime viikolla sain itseni liikkumaankin! Kahtena iltana kävin jumpassa (molemmat kestivät tunnin) ja yhtenä päivänä kävin koiran kanssa tunnin kävelylenkin. Liikuin siis peräti 3 h verran ja lisäksi kävelin sunnuntai-aamuna töihin. Siitä tulee vielä puolituntia lisää liikuntaa. Olen varsin tyytyväinen itseeni! Päätin siskoni kanssa, että pidämme tiistain bodypumpin säännöllisenä jumppahetkenä. Tänäänkin siis olen menossa. Tästä on hyvä jatkaa. Arvosana 9.

Fiilis. Ihanan kevyt olo on ollut. Liikunta on tuonut roimasti hyvää mieltä, uskoa onnistumiseen ja kevyen olo. Toisella puolen vaakakupissa on painanut väsymys liikkumisesta huolimatta. Myös vuorotyöläisen epäsäännölliset työajat ovat tehneet sen, ettei kotona ole ehtinyt tehdä kunnolla kotitöitä eikä kaupassa ole ehtinyt kunnolla käydä. Ajatukset ovat olleet myös opiskelussa, sillä lopetin työni vanhassa tutussa työpaikassa maanantaina ja tänään aloitin uuteen ammattiin opiskelun. Arvosana 8.

Olen kokonaisuudessaan hyvin tyytyväinen viime viikkoon, vaikka odotinkin suurempaa pudotusta. Herkut olen onnistunut rajaamaan minimiin, eikä niitä siitä huolimatta ole tehnyt mielikään. Liikuttua on tullut vihdoin ja viimein. Toivon sen tuovan tulevilla viikoilla oman lisänsä ja helpotuksensa painonpudotukseen. Uuden arjen aloittaminen tuo varmasti säännöllisemmän rytmin, mutta varmasti myös haastetta. Samoilla jatketaan. Viikon kokonaisarvosana 9.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa loistavalta kaikin puolin! Hienoa, että olet päässyt jumppaamaankin. Ja onnittelut edelleen miinusmerkkisestä tuloksesta!

    Olen niin onnellinen onnistumisistasi. Tuollaisen viikon jälkeen sitä jatkaa matkaa motivoituneena ja luottavaisena.

    Oikein kovasti onnea opinnoillesi ja tsemppiä uusiin haasteisiin! Rentouttavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kovasti Kaneli!

    Mennyt viikko on ollut raskas uusien opintojen vuoksi ja pelkäänpä, että huominen punnitustulos myös kertoo sen, miten vähän minulla on ollut aikaa miettiä syömisiäni... Mutta palailen siihen huomenna postauksen merkeissä, kun vaa'alla on käyty.

    Aurinkoista sunnuntaita sinulle :)

    VastaaPoista