perjantai 21. tammikuuta 2011

Ennakkovaroitus!

Niinpä niin. Vuorotyö on jälleen näyttänyt kyntensä laihdutusprojektissa olevalle. Mutta tällä kertaa en suostu lannistumaan! Tämä on polkuni ensimmäinen haaste. Täynnä terväviä kiviä oleva polku, jossa voi helposti nyrjäyttää nilkkansa tai kaatua rähmälleen. Voihan se vuorotyö yrittää ja ehkä on onnistunutkin tällä viikolla. Se nähdään maanantaina, mutta periksi en silti anna!

Kuva Samarian rotkosta.

Yritän tässä siis henkisesti valmistua mahdolliseen punnituspäivän plussatulokseen. Tiistaina oli kiireinen iltavuoro ja unohdin kaiken kukkuraksi eväät kotiin. Mikä katastrofi! No, työpaikan antimet ovat aikalailla köyhät, mutta leipää kyllä löytyy. Ja juuri leivän syöntiä olen tässä alkanut vähentämään. Mutta mikä neuvoksi, kun ei voi syömättäkään olla. Muuten olisin kotiin tullessa tyhjentänyt kaapeista kaiken ruuan, mikä käteen olisi osunut. Ei hyvä vaihtoehto sekään. Eli leipää on tullut mussutettua.

Olen tällä viikolla miettinyt sellaistakin vaihtoehtoa, että ottaisin tässä alkuun jonkin ns. "tehokuurin", jotta painoa tippuisi enemmän. En kuitenkaan tarkoita mitään Nutrilet-diettiä vaan hiilihydraattien pois jättämistä (viljan ja sokerin muodossa) kuukaudeksi. Olen viime vuonna miettinyt kovasti tätä asiaa ja pari vuotta sitten ei olisi tullut kuulonkaan, etten saisi syödä leipää. Nyt kuitenkin tuntuu siltä, että asia ei olisi mitenkään mahdotonta toteuttaa. Ajattelinkin heittää ilmoille ajatuksen haasteesta: Hiilariton Helmikuu. Pois jäisi siis pasta, vilja, sokeri, riisi ja peruna. Vai kuulostaako tällainen liian rajulta?

Niin ja kiitokset Kanelille tsemppauksesta ja tuesta jo tässä vaiheessa! Vaikkei sitä kommentteja odottelekaan, niin on kuitenkin hienoa saada vertaistukea :)

2 kommenttia:

  1. Tehokuuri ei kuulosta hassummalta. Itsekin olen sellaista miettinyt jossain vaiheessa otettavaksi ihan vaikka noiden Nutrilettien muodossa :)

    Hiilariton Helmikuu kuulostaa hyvältä. Huokaan kuitenkin samalla. Ei taida onnistua minulta ihan noin täydellisenä. Jään kuitenkin harkitsemaan asiaa.

    Uskon, että haasteet tuovat meille lisämotivaatiota, joten aionpa minäkin miettiä, mihin Sinut ja toiset haastaisin :)

    VastaaPoista
  2. Mietin tänään itsekin myöhemmin, että mahtaako itseltä edes onnistua niin hiilarittomasti, mitä ehdotukseen laitoin. Mutta jokin lisäpotku olisi nyt hyvästä. Täytyypä miettiä vielä :)

    Olen tuota Nutrilettiä miettinyt pitemmän aikaa. Pelottaa vaan se, että painoa tulee takaisin, kun siirtyy normaaliin ruokavalioon... Pitäsi tutustua ajan kanssa paremmin, millainen tuo Nutrilet on.

    VastaaPoista