torstai 25. elokuuta 2011

33. viikko

Näyttää pahasti venyvän loppuviikon puolelle nämä blogipäivitykset. Tuntuu tuo opiskelu ja työ sen ohessa vievän nyt paljon aikaa. Elämänmuutosprojektista aion silti pitää kiinni!

Hämmästyksekseni vaaka näytti reilua pudotusta maanantaina. Vihdoinkin! Tasan ysi-ysi olivat lukemat. Ehkäpä pääsen kuin pääsenkin elokuun tavoitteeseen, jes! Nyt on kova tsemppi päällä, että saavutan seuraavan lukeman ensi maanantaina.

Todella suuri merkitys oli sillä, että seurasin tarkemmin syömisiäni Kiloklubissa ja kiinnitin huomiota arjen ruuan terveellisyyteen. Tällaisen tilan kun saisi pidettyä päällä aina. Viikonloppuna tuli herkuteltua, muttei mitenkään älyttömissä määrin.

Viime viikon liikuntakalenteri sitten taas ei ole mitään upeaa katsottavaa... Kuntosalille en ehtinyt ja jumpattua tuli kotona kahteen kertaan korvaukseksi. Punnerrukset tein ohjelman mukaan. Tosin toistin 2 viikon ohjelman, koska edellisellä viikolla punnerruskertoja tuli vain yksi. Koulumatka taittui polkien kolmena päivänä.

Huomasin myös uuden kiinnostavan asian viime viikonlopulla; GoFatGo -haaste starttasi jälleen ja kirjauduin palveluun. Olenkin tällä viikolla jumpannut kotosalla GFG:n ohjelman mukaan. Ruokapuolta vielä harkitsen, koska mietin pystynkö sellaista ruokavaliota oikeasti toteuttamaan pitkällä tähtäimellä eli siis koko elämän...

Muutosongelmistanikaan en ole piiiiitkään aikaan raportoinut ulkopuolisille. Jospa nyt raottaisin vähän tietoa siltäkin osa-alueelta.

Kahvi ja sokeri:
  • Tavoitteeni: Jättää sokeri kokonaan pois kahvista. Maidosta kahvissani en luovu, mutta se onkin onneksi ollut jo monta vuotta rasvatonta laatua.
  • Missä mennään: Sokeria ei ole kahvissa ollut elokuun alusta lähtien, edes satunnaisesti! Kesällä sokerin käyttö lipsui pahoin ja olin palaamassa takaisin vanhoihin tottumuksiin. Edelleen etsin lusikkaa kuppiini, mutta nyt sitä en enää ole siihen laittanut. Sokerikko on nostettu kaappiin odottamaan kahvivieraita.
Nälkäkoulu:
  • Tavoitteeni: Syödä 3-4 tunnin välein. Ei siis liian usein eikä liian harvoin. Innostuin tästä muutosongelmasta lukiessani taannoin Fit-lehteä.
  • Missä mennään: Kovin säännöllisesti en huomaa vielä kelloa tarkkailla, mutta apua on ollut. Yllättäen en napostelekaan pitkin päivää, kun syön kolmen tunnin välein kunnon ruokaa tai välipalan. Aiemmin en pitänyt napostelua omana ongelmana painonpudotuksessa, mutta nyt olen huomannut oikeasti napostelleeni ruokailujen välissä paljonkin.

Liikunta:
  • Tavoitteeni: Löytää itselle hauska ja sopiva tapa liikkua, jota voi ylläpitää missä elämäntilanteessa tahansa epäsäännöllisyydestä piittaamatta.
  • Missä mennään: Lajin etsinnässä. Punnerrus- ja leuanvetohaasteet tuntuvat ainakin antaneen mukavan sysäyksen pitkästä aikaa liikkumiseen. Myös Kanelin heittämä haaste minulle kommentissaan tuntuu yrittämisen arvoiselta. Kiitos Ystäväni!

Oiskos sitä joskus vielä höyhenen kevyt...

4 kommenttia:

  1. Hienostihan sinä etenet kuitenkin loppujen lopuksi!
    Nuo muutoksethan ovat jo tosi hyviä ja niinhän sitä sanotaan, että ei pitäisi muuttaa useaa asiaa yhtäaikaa tai jos niin tekee niin pitää muuttaa pikkuhiljaa.

    Kiloklubi on kyllä erittäin kätevä palvelu, myös keskustelualue on erittäin hyvä :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos iive :) Jotenkin vaan tuntuu tuo paino jääneen junnailemaan paikoilleen, mutta eiköhän se tästä.

    Kiloklubi on kyllä todella hyvä palvelu! Harmi etten ehdi kovin paneutua keskustelupuolelle. Joskus olen nopeasti käynyt vilkuilemassa aihealueita :) Mutta olen kyllä huomannut, että kummasti se paino putoaa niinä viikkoina, kun malttaa edes muutamana päivänä merkitä syömisiään sinne.

    VastaaPoista
  3. Sinä teit sen, Ystäväni! Ihanaa :) Elokuun tavoite täyttyy varmasti tulevalla viikolla. Sisua sisua :)

    Kivaa pohdintaa muutostarpeista! Kun tavoitteet ovat realistiset, mahdollistuu pysyvä muutos. Liian ison palan haukatessaan voi kyllästyä koko touhuun ja sitä myöten totaalirepsahdusten vaara on isompi.

    Tuo liikuntatavoitteesi on tärkeä, voi että. Toivottavasti oma liikuntalajisi löytyy, eikä koulu- ja työkiireetkään estä muutaman kerran viikossa tapahtuvaa, hauskaa liikuntahetkeä!

    Motivoikoot uudet painolukemat sinua sisukkaasti jatkamaan eteenpäin ja luottamaan siihen, että tulosta syntyy pikkuhiljaa!

    Kiireen hellittämistä ja onnellisuutta arkeen!

    VastaaPoista
  4. Kiitos Ystäväni! Nyt on kyllä toisenlaiset fiilikset, mutta oli se kyllä hienoa saada taas pitkästä aikaa tuollainen tulos :) Harmi, että tavoite jäi saavuttamatta...

    Totta, muutosten pitää olla pieniä ja "helppoja", jotta niitä haluaa muuttaa. Tällaiset liikuntatavoitteetkin sopivat minulle paremmin, koska tiedän, että voin liikkua ajan puutteessa myös kotona :)

    Kiitos tärkeästä tsempistäsi!

    VastaaPoista