keskiviikko 17. elokuuta 2011

Syitä ja ahaa-elämyksiä

Jälleen yhden viikon rikkaampana tässä projektissa ja miksei elämässäkin yleensä. Paino ei suostunut viime viikosta laskemaan vaan näytteli samoja lukemia maanantaina kuin edelliselläkin kerralla.

Viime viikolla olenkin pohdiskellut enemmän syitä painonpudotukseeni, koska tuntuu olevan jälleen motivaation puutetta. Siitä ainakin uskon tämän jarruttelun nyt johtuvan. Liikuttuakaan ei tullut suunnitelman mukaisesti aikataulullisista syistä. Se eniten ärsyttääkin, että viikkoina jolloin olen iltaisin koululla, jää liikunta lähes minimiin. Minkä ratkaisun siihenkin ongelmaan keksisi? Pitäisikö kunnostautua ja yrittää liikkua aamuisin? Olen vaan niin kovin aamu-uninen... Hyvät ehdotukset otetaan ilomielin vastaan!

Syitä sitten pohdiskelin tähän projektiin. Tietysti omaa silmää miellyttävämpi ulkonäkö, vaatteita löytyy helpommin ja kunto kohenee. Kuitenkin suurin motivaationi liittyy tulevaisuuteen. Haluan elää mahdollisimman terveellistä elämää. Sen saavuttaakseni on pysyttävä kunnossa. Suurin pelkoni on se, että jonain päivänä huomaan peilistä katsovan äitini kaksoisolennon. Äitini on sairaalloisen ylipainoinen ja on ollut sitä koko elämäni ajan. Tähän asti hän on pysynyt terveenä, mutta selvää on, että vaivoja tulee olemaan jossain vaiheessa ellei hän saa pudotettua painoaan. Haluan itse toimia jo nyt! Tavoitteeni on löytää pysyvästi terveellinen elämäntapa, jolla saan painon pysymään 80-85 kg lukemissa.

Toinen ahaa-elämys, jonka koin viime viikolla löytyi uusimman Kg-lehden artikkelista. Artikkeli käsitteli vinkkejä viiden kilon karistamiseen, mutta jutusta löytyi jotakin, mikä herätti minut. Ruokailussa kehoitettiin kiinnittämään huomiota eniten arjen valintoihin. Satunnaisilla herkuilla ei ole merkitystä, kunhan arjen ruokailut ovat terveellisiä. Joo, onhan se yksinkertaista. Mutta minä en ollut asiaa aiemmin niin hokannut. Ajattelin, että tarvitsen jotain taikatemppuja tähän. Nyt varsinkin kun painon putoaminen tuntuu pysähtyneen.

"Happamia" sanoi kettu pihlajanmarjoista.

Toivotaan, että syksyn tullen nyt alkaa jälleen uusi tarmo edetä tässä projektissa. Valitan, että aikani on koulusta ja työstä sen ohella johtuen kortilla. Tämän vuoksi päivitykseni tulevat hieman viiveellä. Kerrottakoon myös se, että mustikassa en ole ehtinyt käymään, mistä myös on hieman huono omatunto. Onneksi supermarjaa saadaan ahkeran appiukon keräämänä.

Nautitaan pimenevistä syysilloista ja syksyn tuoksusta!

2 kommenttia:

  1. No höh, mitä se nyt tuolleen jumittaa painosi :(

    Suosittelen kokeilemaan aamuliikkumista. Ota vaikka tavoitteeksi herätä kerran viikossa aikaisemmin. Muista valita sateeton aamu näin ensi alkuun ;) Oikeasti uskon, että voit huomata nauttivasi loppukesän/alkusyksyn aamuraikkaudesta vaikkapa kävellen tai pyöräillen. Kuulostaakoon aamuherätys kuinka ankealta tahansa, vaadin sinua tekemään sen tällä viikolla kerran :D

    Niin, terveellisyys motivoikoot meitä projekteissamme kaikkein eniten! Lisänä tulkoot itsetuntoon, jaksamiseen, ulkonäköön, vaatetukseen jne. liittyvät asiat.

    Totta, arkiruokailu on varmasti se kulmakivi, joka on laihduttajalle/elämäntaparemontoijalle se kaikkein tärkein. Herkuttelu silloin tällöin ei kaada projektia mihinkään, kun arjen valinnat ovat terveellisempiä ja kevyempiä. Ja ne annoskoot, itse ainakin olen niihin koittanut taas panostaa. Ettei ottaisi lisää ruokaa, vaikka kuinka tekisi mieli :)

    Voimia opiskeluun ja työhön! Ja riittävää lepoa!! Nauti syksystä.

    Tsempaten ja ystäväänsä rutistaen,
    Kaneli

    VastaaPoista
  2. Niinpä :/ Onneksi tämä viikko näytti jo paremmalta :)

    Otan haasteesi vastaan!! Jospa menisin koiran kanssa aikaiselle aamulenkille (jos saan tuota aamu-unista karvakuonoa hereille :D ). Kannattaa vaatia ja heitellä minulle haasteita ;D Niistä näköjään meikäläinen innostuu.

    En tiedä, miksi on ollut itse niin vaikea tähän asti tajuta, että se on se arkiruoka ja arjen valinnat. Tähän asti olen hermoillut viikonlopun syömisistä ja heti tuli pudotusta, kun kiinnitin huomiota arjen syömisiin :) Annoskoot on kyllä itselläkin myös yksi kulmakivi ja lautasia pienentämällä olen siinäkin jo hieman onnistunut. Suosittelen!

    Kiitos tsemppauksestasi Ystävä ja nautitaanhan yhdessä ihanasta syksystä!

    VastaaPoista