perjantai 12. elokuuta 2011

Kohti tavoitteita!

Kerroin siis pari viikkoa sitten liikuntatavoitteistani ja viime viikolla aloitin netistä löytämieni ohjelmien avulla kuntoilemaan niitä kohti. Ensisijaisena tavoitteenani on suoriutua viidestä puhtaasta miesten punnerruksesta vuoden loppuun mennessä. Toisena olisi jaksaa vetää kolme kokonaista leukaa. Nyt harjoittelun alettua olen tullut siihen tulokseen, että olen tyytyväinen, jos saan edes yhden leuan vedettyä aikatauluun mennessä. Kuitenkin tuo oma massa vaikuttaa niin paljon tuossa leukojen vetämisessä.

Ohjelma, jonka mukaan teen punnerruksia löytyi suomalaisilta nettisivuilta: www.100punnerrusta.com. En siis tavoittele tuota satasta, mutta treenaan helpoimman sarakkeen mukaan (toinen viikko menossa) ja teen ns. naistenpunnerruksia.

Leuanvetoon löytyi useampi ohjelma englannin kielellä. Nappasi tällaisen, jossa lähtötaso on nolla. Ensimmäisen viikon viimeisellä kerralla olisi pitänyt jo pystyä vetämään yksi leuka, mutta oletan ettei ohjelmaa ole suunniteltu ylipainoisille... En siis todellakaan jaksa nostaa sataa kiloa pelkkien käsivarsieni varassa! Olen tehnyt ohjelmaan kuuluvia negatiivisia leuavetoja eli mieheni avustuksella lähtenyt laskemaan itseäni ylhäältä "hallitusti" alaspäin. Sen verran voin sanoa, että kovin hallitusti ei vielä onnistu, heh.

Haaveilenkin nyt ostavani jossain vaiheessa kotiimme leuanvetotangon. Voisi sitten rauhassa harjoitella kotona tuolin päältä.

Haaveina tällainen ei-pultattava versio täältä.

Niin ja syy siihen, miksi valitsin juuri punnerrukset ja leuanvedon tavoitteekseni löytyy heikoista yläselän lihaksistani ja huonosta ryhdistä. Näillä tavoitteilla pitäisi saada asiaa korjattua.

Kuntosalinani toimii niinkin yksinkertainen paikka kuin asuinalueemme koulun vieressä sijaitsevat ulkokuntoilulaitteet. Kätevää.


2 kommenttia:

  1. Vau, vau ja vau :) Tsemppaan sua!

    Leuanvedot ja punnerrukset kuulostavat niin utopistisilta minulle, etten voi kun vierestä ihailla huuli pyöreänä tavoitteitasi :o

    Mutta on niin totta, että ei satakiloinen nainen eikä kasikutonenkaan voi jaksaa itseään tuosta vain vetäistä käsivarsiensa varaan, leuka tangon päälle. Eli... taidanpa jatkaa keventymisprojektia ja pitäisi kait sitä alkaa jotenkin treenata (heh!) noita yläkropan lihaksiakin... Huoh, pelkkä ajatuskin kuntosaliin tai jumppailuun liittyen saa minut epätoivoiseksi, ainakin toistaiseksi :D

    VastaaPoista
  2. Hih hii :D Piti keksiä jotain, kun sinullakin on tuo juoksuharrastus tsemppaamassa liikunnan suhteen. Kyllähän sitä itsekin jonkin herätteen tarvitsee ;)

    Onneksi joku muukin on samaa mieltä, ettei sataa kiloa jaksa nostaa käsien varaan :D Saa nähdä onnistuuko se 15 kiloa kevyempänä?

    Aika aikaansa kutakin. Kyllä se lihaskuntokärpänen vielä sinuakin puraisee ;)

    VastaaPoista