tiistai 21. kesäkuuta 2011

Kaksikymmentäneljä viikkoa takana elämäntapojen muuttamista ja kilojen karistusta. Viimeiset viikot eivät ole menneet niin onnistuneesti. Paino heittelee, vaikka alle sadan on jo päästykin. Eilen vaaka näytti jälleen plussaa, melkeinpä kilon verran (+0,8kg). En ollut yllättynyt numeroista. Enkä oikeastaan pettynytkään.

Viime viikko sujui huonosti ruokailujen suhteen. Aamupala on taas lipsunut leipälinjalle ja paahtoleipää meni monen monta kappaletta yhdellä aterialla. En olekaan tainnut mainita täällä myös paahtoleipäaddiktiostani. Tietoisesti en paahdettavaa leipää osta kaupasta juuri sen vuoksi, mutta joskus nälkäisenä tulee tehtyä kaupassa huonoja valintoja... Viikonlopun ruokailukaan ei ollut helpommasta päästä; kävin lauantaina ystäväni kanssa ulkona syömässä ja vaihdoimme samalla kuulumisia. Illalla äitini tarjoili syntymäpäiväkahvinsa kera mansikkakääretortun (tuhdilla kermavaahdolla tietysti). Sunnuntaina oli sitten vuorossa rippijuhlat ja siellä ruuat seisovasta pöydästä.

Liikuttua tuli viime viikolla jälleen pyörän selässä koulumatkat sekä vihdoin ja viimein sain itseni laittamaan dvd:n päälle ja jumppailin olohuoneen lattialla. Valitsin venyttely ja rentoutus dvd:n, joka oli ihan hyvä valinta stressin pukatessa päälle. Kyllä siinäkin vaan hiki tuli. Venyttelyistä osa oli aktiivista eli vahvisti samalla toisia lihaksia. Hurahdin viime vuonna myös Zumba-dvd:hen, mutta zumbailu jäi nilkan nyrjäyttämisen vuoksi. Nyt kokeilen uudelleen tällä viikolla.

Jäätelöä ei tullut viime viikolla enää tiistain jälkeen syötyä. Ilmatkin varmaan auttoivat, mutta teki kyllä muutamana päivänä mieli. Kummasti ne mieliteot vaan menevät ohitse, kun niitä jaksaa hetken kuunnella. Tällä viikolla tavoitteena myös olla ilman jäätelöä.

Puhuin huilailemista viime kertaisessa postauksessa. Tarkoitus ei kuitenkaan ole olla kirjoittelematta tai olla välittämättä siitä, mitä suuhunsa laittaa. Liikuntaa pyrin lisäämään! Ensi viikolla kyllä tavoitteena painon lasku. Muuten karkaa mopo käsistä.

Myötämielistä viikko kaikille ja maniskan makuisia hetkiä!

3 kommenttia:

  1. Minäkin lienen hieman 'addiktioitunut' leipään, ruisleipään tosin. Mutta ei sekään hyvää tee, kun sitä suuria määriä syö.

    Hienoa, olet pysynyt erossa jäätelöstä, onnittelut siitä! Ja jumppailusta, vihdoin ja viimein :)

    Hyvää mieltä ja onnistumisen iloa tähän viikkoon! :)

    VastaaPoista
  2. Voi että, ystäväni. Lähetän ison sylillisen tsemppiä! Teet pienen ryhtiliikkeen tähän viikkoon. Ja näin ollen voit tavoitella sitä, mistä viime viikolla kerroit: pysyä kesän ajan alle sadassa. Se olisi varmasti tärkeää, jotta syksyn tullen urakka ei tuntuisi liian mahdottomalta. Muista ne puutarhajuhlat :D Vaahtokarkit sun muut ;)

    Leipä on kyllä yksi paha laihduttajaa ajatellen. Mitä jos kokeilisit paahtaa mieluummin ruisleipää, auttaisikohan.

    Ihanalta kuulostaa jumppahetkesi. Kukahan minut saisi jumppailemaan? Tuutko tsemppariksi? :)

    Vau. Jäätelöstä oot ottanut etäisyyttä. Jatka samaan malliin. Minä eilen kylässä herkuttelin, mutta loppu viikon aion olla ilman. Pystymme siihen, kun päätämme!

    Plussauksesta huolimatta ja toisaalta juuri sen takia lämpimän aurinkoisia ajatuksia sinulle! Tsemppiä ja sopivaa ryhdistäytymistä. Voi hyvin!

    VastaaPoista
  3. Emmaliina: Totta. Minun suurin paheeni on juuri vaalea leipä. Nälkäisenä ostan kaupasta takuuvarmasti vastaleivottua höttöleipää... Ruisleipää en syö niin suuria määriä, mutta kun se ei ole niin hyvääkään ;)

    Ihmettelen itsekin, miten kivuttomasti loppujen lopuksi kykenin olemaan loppuviikon ilman jätskiä. Eikä edes tee enää pahemmin mieli!

    Ihanaa Juhannusta ja leipähimon selätystä myös sinulle!

    Kaneli: Sylillisesi tuli perille :) Ryhtiliikettä olen yrittänyt, mutta lipsumistakin on ollut... Liikaa tullut herkuteltua suolaisilla ruuilla. Tavoite on kirkkaana mielessä ja niin myös puutarhajuhlat ;)

    Ruisleipä olisi varmasti se minun pelastukseni. Se kun ei maistu minulle siinä määrin kuin vaalea leipä. Ostikin jo pussillisen ruispaloja kaappiin :)

    Ehdottomasti lähden tsemppariksesi jumppaan. Jumpataan yhdessä! Se on niin mukavaa :)

    Minä myös kylässä söin tiistaina jäätelöä tällä viikolla, mutta muuten olen ja aionkin olla ilman. Hyvä me!! Joskus on tarpeen ottaa etäisyyttä johonkin herkkuun. Hyvää on kyllä tehnyt itsellekin :)

    Lämpimiä ajatuksia ja toivottavasti myös kelejä sinullekin! Mansikkaista Juhannusta!

    VastaaPoista