maanantai 27. kesäkuuta 2011

25. viikko

Juhannuksesta on selvitty. Huh huh. Eilen aamulla kävin vaa'alla, jotta tulos ei tulisi ihan totaalisena yllätyksenä. Nousua oli puolen kilon verran. Eilinen päivä meni lukeman innoittamana terveellisesti syöden ja tänä aamuna, virallisena punnituspäivänä, tulos 200 grammaa plussaa viime viikosta.

Laihdutus ja painonhallinta: Painonpudotus on ollut hyvällä tavalla mielessä viime viikolla. Plussauksesta huolimatta motivaatio tuntuu olevan nyt hyvillä kantimilla. Oikeastaan koko viikon kuitenkin jännitin tulevan Juhannuksen ruokailuja. Vanhempani nimittäin tulivat meille viettämään Juhannusta ja olimme sopineet ostavamme grillattavia ruokia puoliksi. Vanhempani tuntien ruuan määrä ei sitten ollut mikään pieni... Huolimatta lisäplussauksesta tällä viikolla. Olen hyvillä mielin, koska nyt minusta tuntuu siltä, että onnistun tässä. Olkoonkin sitten vauhtini hidasta ja välillä takkuavaakin. 9

Ravinto: Koin viime viikon haasteelliseksi juuri ruokailujen suhteen. Olin jo heti alkuviikosta suunnitellut syöväni kevyemmin, koska Juhannus oli tulossa notkuvine ruokapöytineen. Tiistaina ystäväpariskuntamme kutsui meidät kotiinsa grillaamaan. Tarjolla oli myös jäätelöä jälkkäriksi, josta en kehdannut kieltäytyä. Keskiviikkona tilasimme pizzat mieheni kanssa ja loppuviikko menikin sitten grillattavien merkeissä. Jäätelöä en tiistain jälkeen nauttinut ja ei sitä ole tehnyt oikeastaan mielikään (paitsi eilisen Pakastan sinua -mainoksen jälkeen...).  Onneksi laihduttaminen ei kaadu yhteen viikkoon. 4

Liikkuminen: Jumppasin kotona viime viikolla yhteensä tunnin ja 45 minuuttia. Koulumatkat jälleen pyöräillen lukuunottamatta yhtä sateista päivää. Koiran kanssa kävin myös kahdesti pitemmällä kävelylenkillä säiden ollessa viileämmät. Tällä viikolla aion jatkaa samaan mukavaan tahtiin jumppien kanssa. Tosin ajattelin jumpata kolmesti ja jos oikein lämmintä säätä pukkaa, vaihdan jumpat pyöräilyyn. Keksin lenkille lähdön vaikeuteen keinon: sovin siskoni kanssa (kulkee pyörällä töihin) polkaisevani häntä töihin vastaan ja jatkamme siitä sitten samaa matkaa koteihimme. Matkaa tulee yhteen suuntaan n. 10 km. 8

Fiilis: Myönteisin mielin siis mennään, vaikka plussausta on tullut. Olotilaan ja mieleen vaikuttaa se, että koulusta alkoi vihdoin kuukauden loma. Nyt pystyn jälleen keskittymään paremmin syömisiini ja liikkumiseeni. Parempaan saumaan ei olisi loma voinut tulla! 9

Viikon kokonaisarvosanaksi tulee 7,5. Parannettavaa siis edelleen. Ensi viikolla toive parantaa arvosana ainakin 8,5. Etenkin ruokavaliossa on tapahduttava muutosta.

  
Tässä jumppa-apurini.

Ihanaista viikkoa kaikille!

4 kommenttia:

  1. Ehkä toisinaan pieni takapakki antaa vain lisä-motivaatiota pianonpudotukseen..? Itsellä ainakin näin on, ja onneksi juhannus on vain kerran vuodessa.. :)

    VastaaPoista
  2. Hei Mari! Kiitos, että poikkesit blogiini vierailulle. Olet aivan oikeassa, että takapakista voi saada uutta puhtia painonpudotukseen. Tunsinkin olevani sellaisen tarpeessa. Onneksi tosiaan Juhannus on vain kerran vuodessa! ;)

    VastaaPoista
  3. Nyt Ystäväiseni käännät tuon 200g plussauksen miinusmerkkiseksi tämän viikon aikana. Sinusta on siihen, sinä pystyt siihen :)

    Asenteesi on loistava, rehellinen ja positiivinen. Jospa saat jumppailusta ja pyöräilystä lisäpuhtia myös terveellisen ruokavalion noudattamiseen. Erikoisviikonloput ja vierailut sun muut hidastavat matkantekoamme, mutta niin kauan kuin matka aina jatkuu niiden jälkeenkin, olemme oikealla tiellä :)

    Auringon lämmittämiä säteitä viikkoosi ja mitä parhainta kesälomaa <3

    VastaaPoista
  4. Niin teen Kaneli! Ihan sinun tsemppauksenkin vuoksi ;)

    Uskon näin, että liikunta antaa lisää voimaa noudattaa myös terveellisempää ruokavaliota. Kiitos, että pidät minut mukana :)

    Lämpöistä kesäviikkoa myös sinulle!

    VastaaPoista