keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Tukkoisuutta ja leivättömyyttä

Viime viikosta on selvitty. Loppuviikko meni väsähtäneenä flunssan kourissa, jonka vuoksi liikkuminenkin jäi vähiin. Kerran ehdin ulkokuntosalille, mutta sitten sade yllätti ja seuraavana päivänä olinkin sitten jo flunssassa. Pitää ilmeisesti kaivaa villasukat jo kaapin perukoilta käyttöön...

Plörinäksi tuntuu, että viime viikko sitten meni syömistenkin suhteen. Kipeänä en kovin jaksanut kiinnittää huomiota ruokailuväleihin, mutta herkkuja ei tullut pahemmin syötyä (yhtä Kismettiä ja kahta piirakkapalaa lukuun ottamatta). Neljäs punnerrusviikko katkesi myös flunssan vuoksi.


Viikon 34 liikunnat (hyvä idea otettu käyttöön Emmaliinalta ja Quantinalta).

Kaikesta huolimatta vaaka näytti maanantaina sata grammaa miinusta! Paljon se ei ole, mutta onneksi alaspäin kuitenkin. Olen jopa tässä muutaman viikon aikana huomannut suurimman vatsamakkarani hieman sulaneen. Enää ei pömpötä niin pahasti. Kiinteytymistä siis ainakin tapahtunut kuntoillessa.

Maanantaina aloitin myös Kanelin ehdottaman viikkohaasteen eli vietän leivätöntä viikkoa. Toistaiseksi on sujunut hyvin. Vaikeita on ehkä keksiä välipaloja leivän tilalle tai oikeastaan en ole osannut varata kaappiin mitään leivän tilalle. Saa nähdä onko leivättömyydellä vaikutusta painoon ensi viikolla...

Ruokapäiväkirjaa aioin aloitella valokuvan muodossa tällä viikolla, mutta enhän minä muistanut koululla lounastauolla ottaa kuvia syömisistäni. Täytyy yrittää nyt tsempata.

Pahoitteluni lukijoilleni verkkaisesta päivitystahdista ja blogisiskoille kommentoimattomuudesta. Opiskelut tuntuvat nyt vaan vievän kovasti aikaa, sillä nyt minulla alkoin kahden päällekkäisen tutkinnon opiskelu ja sen lisäksi myyn vapaa-ajalla vielä kosmetiikkatuotteita ja joka maanantai olen myyntityötä koskevassa koulutuksessa. Ehkäpä olen nyt haukannut liikaa juttuja kerralla, mutta yritän parhaani mukaan lueskella blogejanne ja tsempata teitä matkallanne! Yritän nyt välttää turhaa stressiä, jotta paino pysyisi sitten paremmin hallinnassa.

Stressivapaata viikkoa kaikille!

7 kommenttia:

  1. Leivättömyys on muuten yllättävän valaisevaa. Saa käyttää kekseliäisyyttä mitä siihen sit tilalle ottaisi.
    Itse tykkään maustamattomasta jogurtista, viilistä + marjoja/hedelmiä tms. joukkoon. Suolapalana toimii hyvin "tapas"-lautanen tai raejuustomössö ;D
    Tänään söin pikkusuolakurkkuja, muutaman siivun cheddarjuustoa ja valkosipulitäytteisiä oliiveja. Avocado on myös ihanaa pelkästään, "tapaksena" tai tuolla raejuuston seassa.

    VastaaPoista
  2. Taiteilua on kyllä ollut välipalojen kanssa. Juuri tänään mietin, että mitä suolaisia välipaloja sitä sitten voisi syödä. En ole kovin makean ystävä ja alkaa jo kyllästyttää raejuusto mehukeitolla tai hedelmillä. Vinkkisi tuli todella tarpeeseen! :) Mitäs laitat tuohon "tapas"-lautaseen? Kuulostaa houkuttelevalta :9

    VastaaPoista
  3. Leipä on mun kulmakivi päivän rytmissä jo ollut pitkään, siitä en tohtisi luopua kokonaan. Ja kuten kirjoitit niin varmasti vaikeaa keksiä korviketta tilalle, esim. kahvikupposen äärellä.
    Klikkaudun lukijaksesi ja samalla linkitän blogisi omaani, tsemppikavereita tartten nyt kovasti omalla painonpudotussaralla.

    VastaaPoista
  4. Toivottavasti olet toipunut jo flunssasta!

    Ihana kuulla, etä vatsamakkara sulaa ja pömpötys vähenee. Se on tärkeä palaute siitä, että muutoksia tapahtuu ja suunta on oikea! Ja miinus sata on parempi kuin plus sata, VAIKKA silti se voi olla pettymys, kuten allekirjoittaneelle viime viikolla.

    Mielenkiinnolla täällä odottelen, kuinka leivätön viikkosi on onnistunut! Ja onko sen vaikutus se, mitä ajattelimme eli leivänmussutus vähenisi ja jatkossa kohtuus säilyisi. Toivon niin kovasti, että leivättömyys näkyy huomisaamuna puntarilla!!

    Arkesi kuulostaa kiireiseltä. Ymmärrän hyvin, ettei siinä ehdi blogipäivityksiä tehdä. Älä ota stressiä siitä. Tärkeämpää on jaksamisesi opiskelussa ja työssä.

    Stressitöntä ja mukavaa tulevaa viikkoa! Nauti auringosta ja kerää siitä voimia pitkää syksyä ja talvea varten!

    VastaaPoista
  5. Tervetuloa Jojoilija mukaan! Tsemppikavereita todella tarvitaan :) Minulle oli juuri haastavinta tuo kahvikupposen seuralainen iltapäivällä... Mitäs siihen sitten keksisi lisukkeeksi, jos ei leipää?

    Kaneli: Toivuttu ollaan ja luulenpa, että palkitsen mielenkiinotosi iloisesti kunhan ehdi kirjoitella viime viikon kuulumisista ;) Kiitos viikkohaasteestasi! Se tuli enemmän kuin tarpeeseen :)

    Yritän hidastaa vauhtia ja olla stressaamatta harvasta päivitystahdista. Kiitos kannustuksesta Ystävä <3

    Ihanaa viikkoa sinulle myös!

    VastaaPoista
  6. Hieman myöhäinen vastaus saapuu, mutta mitäs multa on lautaselta nyt löytynytkään...hmm... ainakin lohkottua avocadoa, pikkusuolakurkkuja, erilaisia oliiveja, erilaisia juustoja, kinkkua/jotain muuta lihaa tms. kirsikkatomaatteja, aurinkokuivattuja tomaatteja, kurkkusiivuja, omenanpaloja... näitä sit yhdistellyt eri comboina mitä kaapista nyt sattuu löytymään. Tykkään myös suolaisen ja makean yhdistelmästä kuten liha + omena tms.

    Ja se kannattaa muuten muistaa, että mitä useampaa sorttia lautasella on niin sitä vähemmän niitä voi olla per asia. Esim. 1minikurkku + 2 oliivia + 2 siivua kinkkua + pieni pala fetaa jne... muuten ei tämäkään ole niin kovin terveellinen ;D

    Avocado-suolakurkku-oliivi-sipulinvarsi-basilica-raejuustomössö (ripaus pippuria) on myös tajutonta nannaa! Käy myös leivänpäälliseksi vallan mainiosti tai salaatin kaveriksi lounaalla tai vaikka ihan välipalaksi.

    VastaaPoista
  7. Kiitos iive vinkistä! Kuulostaa todella herkullisilta yhdistelmiltä :9 Taidanpa pistää kokeiluun viimeistään ensi viikolla ja tosiaan paljoa ei yhteen annokseen täytteitä tarvitse :)

    Nanna-reseptisi kuulostaa oivalliselta lounasvaihtoehdolta koululle.

    VastaaPoista