keskiviikko 14. syyskuuta 2011

36. viikko

Hi-hii. Selainen oli olo maanantain punnituksen jälkeen. Paino meni alle 99:n, miinusta yhteensä kolmesataa grammaa ja puntarilla lukemat 98,7 kg. Nyt on 5% lähtöpainosta hävinnyt. Jee!

Iso kiitos Ystävälleni Kanelille, joka ehdotti vastalääkkeeksi painon pysähtymiselle leivätöntä viikkoa! Hyvin näyttää tepsineen!

Yllätyin, ettei leipää kovasti tehnyt mieli viime viikon aikana. Ongelmana oli lähinnä korvaavan välipalapurtavan keksiminen... Kun on lapsesta asti opetettu syömään leipää välipalaksi, on hyvin vaikeaa tehdä muutosta. Tyydyin lähinnä syömään jugurtteja ja hedelmiä, mutta välillä kaipaisi jotain suolaisempaakin välipalaa. Ehkäpä raejuusto voisi auttaa siihen?

Leivättömän viikon aamiaisena raejuustoa, kaurahiutaleita, itse tehtyä mustikkasoppaa ja kahvia (huom: ei lusikkaa ;) )
Mutta en minä sortumisiltakaan kokonaan välttynyt. Perjantaina iski koulun jälkeen kova nälkä ja kaapista sitten ensimmäisenä söin kaksi ruisleipää. Maistui kyllä ihanalle. Muutoin leivätön viikko onnistui hyvin.  Nyt olenkin päättänyt vähentää leivän syömistä muutenkin. Pidän sopivana näin alkuun max. kaksi viipaletta per päivä, jolla tarkoitus korvata yksi välipala tai aamupala. Niin ja leivän laatu on tietenkin täyttä ruista tai vähintään 6 % kuitua sisältävää täyjyväleipää.

Liikuntaa tuli niukasti harrastettua menneellä viikolla. Flunssan jälkitautina tuli yskä ja edelleen oli väsähtänyt olo, joten punnerrukset jäivät yhteen kertaan. Ainokainen kertakaan ei mennyt toistoiltaan täysin ohjelman mukaan voimien loppumisen vuoksi. Tällä viikkolla yritystä parempaan, kun flunssakin on jo häädetty.

Viikon liikunnat kuvina.

Löysin myös iiven blogista mukavan liikuntahaasteen ja päätin lähteä mukaan. Käykää ihmeessä kurkkaamassa!

4 kommenttia:

  1. Ihanaa!! Sinä teit sen :) Olen ylpeä ystäväni sisukkuudesta <3

    Kaksi leipäpalaa per päivä kuulostaa kohtuulliselta! Itsekin yritän noudattaa samaa rajoitusta. Ei ilman leipää pysty pitkään olemaan, eikä se tarkoitus voi ollakaan.

    Onnea ysiysin alituksesta! Toivon niin hirmuisesti, että tästä se lähtee taas sinulla sujumaan :)

    Voi hyvin ja muista rentoutua opiskelu- ja työkiireiden lomassa!

    VastaaPoista
  2. Mukava kun tulit lukijakseni.
    Kun leivän jättää pois niin minä ainakin kaipasin jotain pureskeltavaa aamu ja päiväkahville, porkkanat yms. ei oikein iskeneet. Kaksi leipäpalaa päivässä kuulostaa hyvälle ja se laatuhan on kait ratkaisevaa myöskin, kuituja kun on riittävästi niin pysyy nälkäkin vähän loitolla.

    Onnittelut painonpudotuksestasi! Muuten, ei kannata kuntoilla puolikuntoisena, parantele rauhassa ja aloita sitten reippaalla mielellä taas.
    Tsemppiä niin opiskeluun kuin painonhallintaankin.

    VastaaPoista
  3. Ihanaa Tiitula!
    Niin painon kuin haasteenkin kanssa ;) kyllähän se siitä vaan edistyy, kumpikin!

    VastaaPoista
  4. Kaneli: Kiitos itsellesi tsemppaamisesta ja leivättömän viikon ehdottamisesta <3 Hyvä, että suunnitelmani kuullostaa myös sinusta kohtuulliselta :) Ysiysin alitus tuntuu mahtavalta ja toivon todella, että tästä matka jatkuu alaspäin!

    Hyvää oloa myös sinulle ja ihanaa viikonloppua!

    Jojoilija: Juu, vielä en ehtinyt kovin paneutua blogiisi. Mutta palailen vielä kommenttien kera, kunhan saan kunnolla keskittyä nettisurffailuun :)

    Kahvi porkkanan kera ei kyllä kuulostaa millekkään herkulle. Aiemmin en ollut kovin ruisleivän ystävä, mutta nyt se on oikein herkkua.

    Kiitos onnitteluista ja olet kyllä ihan oikeassa, ettei puolikuntoisena kannata kovin rehkiä jottei sitten saa pahoja jälkitauteja.

    Tsemppiä myös sinulle ja mukavaa viikonloppua!

    iive: Kiitos iive! Kyllä se on vaan pakko itse uskoa omaan edistymiseensä :) On se kyllä hienoa, että paino lähti taas alaspäin ja vihdoinkin alle ysiysin!

    Rentouttavaa viikonloppua!

    VastaaPoista