keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Etten, taa, etten, taa...

Niin kuin tanssi tuntuu tämä minun projektini etenevän. Välillä askel eteen ja toisinaan taas taakse. Joskus tulee muutama sivuaskelkin. Paino maanantaina 98,1 kg. Kolmisensataa siis plussaa.

Pitäisi olla pettynyt, mutta oikeastaan olen tyytyväinen ettei plussausta tullut enempää. Viime viikko meni herkutellessa aivan LIIKAA. Odotin siis suurempaa plussausta ja epäilin, ettei painoni oikeasti ole vielä mennyt alle ysiysin. Hassuja luuloja. Nyt onkin asetettu herkkukiintiö tuleville viikoille aina jouluun asti eli yksi herkkupäivä viikossa! Muuten en pääse makean koukusta millään eroon ja se tiedetään mihin se sitten pitemmän päälle vastaavasti johtaa...

Liikunnan kanssa oli myös ongelmia. Oikea polvi on nimittäin alkanut vaivaamaan ja viime viikolla kipu levisi nilkkaankin (tässä siis vanha nyrjähdysvamma). Aloin jo tuskastua vaivani kanssa, koska kävelykin aiheutti jo kipua. Onnekseni meillä oli perjantaina jalkaterapeutti pitämässä luentoa ja keskustelin hänen kanssaan vaivasta. Ja kas! Ongelmaan löytyi ratkaisu: liian vähäinen venyttely. Tai siis en ole venytellyt ollenkaan. Tällä viikolla olen yrittänyt tehdä korjausta asiaan ja heti on polvi parempi.

Mukavaa ja urheiluvammavapaata viikkoa kaikille!

6 kommenttia:

 1. Haha, "Projektini etenee kuin tanssi" ;D Mulla on tullut ihan liikaa kyllä niitä taakse-askeleita viime aikoina... Minun pitäisi välillä koittaa mennä vaan eteenpäin, tai edes sivulle ;)

  Herkkukiintiö on hyvä idea, taidan itsekin ottaa sellaisen! Kuulin uuden tavan pitää ruokapäiväkirjaa, eli tehdäkin "huomisen ruokapäiväkirjaa", suunnitella syömisensä niin tarkkaan, ettei lipsumista pääsisi tapahtumaan. Ja jos se ei toimi, niin voisi ainakin yrittää nuo herkut suunnitella viikkoon menojen/juhlien/herkkuhetkien mukaan ja myös pysyä suunnitelmassa ;)

  Pitäisi itsekin muistaa venytellä enemmän, kiva, että löysit siitä avun vaivaasi!

  VastaaPoista
 2. Plussaa ei onneksi tullut paljon, joten peukkuja siitä. Tosin itsekin tiedän, että jokainen plussattu gramma ärsyttää itseä ihan suunnattomasti. Kyllä se siitä, kunhan muistat pysyä herkkulakossa. Tsemppiä! :)

  Rubiinin mainitsema "huomisen ruokapäiväkirja" kuulostaa oikein loistavalta idealta. Kokeilun arvoinen, kunhan vaan saisi aikaiseksi. ;)

  VastaaPoista
 3. No voihan plussaus sentään :/

  Mutta kuten kuvasit osuvasti, projektiin kuuluu askeleita eri suuntiin. Ja nämä askeleet ovat vielä eri pituisia. Et ole itse pettynyt plussaukseen, sillä odotit enempää. Niinpä tämä askel ei varmastikaan ollut liian pitkä eikä vienyt motivaatiotasi, vaan ehken jopa lisäsi sisuasi.

  Herkkupäivä viikossa kuulostaa hyvälle! Minunkin pitänee vakavasti harkita sitä, sillä jostain on yhtäkkiä ilmennyt melkoisia herkkuhimoja ja jotenkin ne pitäisi saada pidettyä hallinnassa.

  Hienoa, että polvivaivaasi löytyi apu venyttelystä! Itsekin tiedän venytteleväni aivan liian vähän ja se kostautuu sitten lihaskireydellä ja jumituksilla.

  Tunnelmallista syksyistä viikonloppua ja onnistumisia <3

  VastaaPoista
 4. Plussaa täälläkin! Ikävää, että polvesi on kipeä, mutta apu löytyi hyvä. Venyttelyt jäävät minultakin kaikenlaisen "urheilun" jälkeen, niitä venytyksiähän pitäisi tehdä kevyesti kun lopettaa liikunnan ja parin tunnin päästä voi jo syvävenytellä, ohjeisti meidän kunto-ohjaaja.
  Suklaa on suuri intohimoni, eikä siitä taida päästä eroon millään :( , mutta josko nyt vähentäisi edes vähäisen. Eilen tuli syötyä muutama konvehti kahvin kanssa, nam nam.
  Kaunista viikonloppua Sinulle!

  VastaaPoista
 5. Rubiini: Heh, niinpä ;) Suosittelen kyllä jonkinlaista herkkukiintiötä. Ainakin itsellä toiminut hyvin. Nyt vaan päässyt kesän jälkeen taas lipsumaan tavat...

  Tuo huomisen ruokapäiväkirjakaan ei olisi hassumpi juttu. Sitä jonkin verran teenkin, mutta en kovin järjestelmällisesti.

  Onneksi vaivaan tosiaan löytyi apu niinkin helposti. Nyt täytyy vaan muistaa venytellä ;)

  Mukavaa syysviikonloppua!

  Hiilarihirmu: Kyllähän se aina harmittaa, mutta onneksi ei tosiaan tullut paljon. Minusta alkaa tuntua, että tämän on jo omanlaiseni tyyli pudottaa tätä painoa ;D Muuten menisi kait liian tylsäksi :DD

  Tsemppiä sinullekin!

  Kaneli: Enemmän tosiaan odotin ja olen tyytyväinen, että nyt olen oikeasti alle ysiysin ja uskon etten sitä lukua enää vaa'assa näe :) Jollakin hassulla tavalla nämä minun pienet plussaukseni aina lisäävät motivaatiotani ja yrittämistä. Ehkä se on minulle sitten tarpeellistakin :)

  Hekkukiintiöstä on nyt kyllä pakko pitää kiinni. Tuntuu, että tämä kaamosaika saa aikaan aina valtavia herkkuhimoja...

  Suosittelen kyllä venyttelemään, vaikka hyvän musiikin seurassa ja tuikkujen loisteessa. Ihanan rentouttavaa!

  Lämpöistä viikonloppua ja seiskaluvulle pääsyä!

  Jojoilija: No höh :/ Onneksi emme ole plussailujemme kanssa kuitenkaan yksin :) Minusta alkaa tuntua, että olen siinä jo melkoinen veteraani :D

  Syvävenyttely on kyllä parasta. Olo on niin vetreä sellaisen jälkeen ja mieli rauhoittuu <3

  Ehkä sinullekin voisi tehdä hyvää rajoittaa suklaasta nautiskelua yhteen päivään viikossa? Minulle tuo herkkukiintiö sopii aika hyvin :)

  Aurinkoista viikonloppua Sinullekin!

  VastaaPoista
 6. Tsemppiä herkuttomiin päiviin, pidä kiintiöstä kiinni urheasti! Minä olen ilman herkkuja jouluun asti, aattona vasta suklaata ja muita ihania jouluherkkuja :)

  VastaaPoista